top of page

På sporet av ei tapt tidDet er vårt største digitaliseringsprosjekt så langt - og det er over 100 år gammelt!


Matmora var en gigantisk gruvesatsing i Lofoten - som med internasjonal kapital og nordnorske arbeidere skapte et helt nytt samfunn nord i landet. I dette prosjektet visualiseres sporene av industrieventyret - "den nye tida" - og blir til en historisk opplevelse.


Komplekst prosjekt

Prosjektet bygges i en såkalt Game Engine (Unreal) og blir en digital tvilling (kopi) av landskapet. Det spesielle er at det skapes en realistisk 3D-gjengivelse som bygger på reelle geografiske data. I tilfellet med Matmora, er området som digitaliseres uvanlig stort med sine 15 x 15 kilometer. Som man ser av videoen, så har man bearbeidet landskapet tilbake til en tid med helt annet vegetasjon enn i dag. På det digitaliserte landskapet plasseres objekter som er modellert i 3D (her bruker man applikasjonen Blender) - dette er hus, jernbanespor og ulik infrastruktur. Animasjoner vil gi objekter i scenen bevegelse (som tog og lessing/lossing av malm).


Prosjektet blir en interaktiv opplevelse - Virtual reality - der man kan vandre fritt rundt i landskapet (Virtual Reality /VR) og oppleve historien på helt nye måter. Prosjektet kan også eksporte uendelige mange scener til film (som du ser eksempel på her).


En fantastisk læringsarena

Prosjektet er ledet av profesjonell utvikler - som også er faglig veileder for talenter som bruker prosjektet som en læringsarena.

  • I Matmora-prosjektet får vi koblet talenter til en reell utfordring. Det skaper en god praksisarena, som utvikler faglige ferdigheter og gir unge talenter erfaring fra prosjekt- og teamarbeid, En fin ting med å koble praksis og læring så tett sammen, er det også utvikler relasjoner mellom næringsliv og talenter, sier Lars Utstøl i Kunnskapstrening IT.


Interessert i å utvikle prosjekter som dette? Ta kontakt med Lars Utstøl - utstol@kunnskapstrening.no


 


Prosjektet er eid av Livland Gård.

51 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page