top of page

Historiefortelling på tegnebrettet

De første møtene mellom Narvik Krigsmuseum og Isabel var på nett. Man delte fakta og de første, spede ideene. Begynte å kna på mulige løsninger. Samarbeidet utfoldet seg - mellom talent og museum. Derfor bestemte Narvik Krigsmuseum seg for å invitere Isabel hele veien opp fra hovedstaden og til en to-dagers workshop i Narvik. 


Fra byens tilblivelse

Michelle B. Opshaug i Narvik Krigsmuseum forteller om prosjektet som nå er i emning :

- Da Narvik Krigsmuseum fikk muligheten til å samarbeide med et illustratør-talent gjennom Kunnskapstrening IT grep vi sjansen til å få illustrert tilblivelse av byen fra starten av 1900 og frem til krigsutbruddet 9. april 1940. Vi ønsket noe fargerikt, kreativt som en “inngang” til krigsmuseet.   
- Vi merket tidlig at Isabel var fremoverlent og talentfull, for hun presenterte raskt et utall måter å løse oppgaven på. Den beste måten for henne å få input til oppdraget var å vise henne byen, landskapet, arkitekturen og la henne “oppleve” historien gjennom å gå i gatene og være på historisk grunn. 
- Det ble to dager spekket med innhold og informasjonsinnhenting for Isabel på Narvik Krigsmuseum, i våre arkiver, på byvandring, på Narvik Museum hvor Ofotbanen står i sentrum og også se modeller av historiske steder. Isabel kom inn som et friskt pust hos oss og vi gleder oss veldig til fortsettelsen, og selvfølgelig resultatet. 

Isabel Hoyos Rønneberg sier om prosjektet og prosessen:

- Prosjektet sammen med Narvik Krigsmuseum har hittil vært en spennende mulighet for meg å praktisere hva jeg har lært som tidligere illustrasjons student på fagskolen Kristiania, som å jobbe med alt fra research, idéutvikling til å presentere/pitche forskjellige konsept og idéer for en klient. Vi har landet på at jeg skal lage en illustrert tidslinje som skal ta for seg bygninger, landskap og hendelser i Narvik gjennom flere tiår som blir et utfordrende prosjekt både rent teknisk, og å finne ut hvordan det hele skal løses i praksis, som en sammenhengende illustrasjon. 
- For meg er det veldig stort å få en slik jobbmulighet og jobberfaring, noe som vil forhåpentligvis gi meg flere muligheter som fersk frilans illustratør videre. Michelle, Knut og Ulf Eirik fra Narvik Krigsmuseum har vist stor tillit til mine evner fra starten av, og det motiverer meg til å gi jernet og gjøre en ekstra god innsats!

Bilde til venstre: Illustratør Isabel Hoyos Rønneberg og stipendiat/forsker Kristoffer Østnes ved Stiftelsen Narviksenteret Bilde til høyre: f.h Prosjektleder Michelle B. Opshaug, direktør Knut Leikvam, Isabel Hoyos Rønneberg, stipendiat/forsker Kristoffer Østnes og museumsleder Ulf Eirik Torgersen.

67 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page