NIS Foundation og Kunnskapstrening IT skaper spill for en bærekraftig fremtid. F.v: Tuva Neraal Volden - Environment programme coordinator NIS Foundation, Ruben Nergård - Prosjektleder Kunnskapstrening IT, Eric Sevrin - Senior partner NIS Foundation, Christopher Eads - Senior partner NIS Foundation.
Sluttresultatet ble et spillkonsept med fokus på gjenbruk av klær som skal skape positive assosiasjoner og se sammenhengen mellom brukte klær og re-design til nye klær. NIS Foundation likte dette konseptet så godt at de ville gjøre en fullskala spillproduksjon på dette. Det ble dermed “produktet” som den interaktive løsningen skulle være. - Kunnskapstrening IT har utviklet et konsept som skaper bevissthet rundt verdien av materialer vi ofte ser på som oppbrukte, samtidig som spilleren har det gøy og lærer gjennom lek. I tillegg er Kunnskapstrening IT i seg selv et initiativ som bidrar til en mer bærekraftig utvikling, og samarbeidet gjør at NIS Foundation kan sette bærekraft ut i praksis gjennom arbeidet med utstillingen, sier Tuva Neraal Volden - Environment programme coordinator NIS Foundation Nå jobber faglige veiledere, traineer og talenter sammen om å utvikle spillet med arbeidstittelen “PatchUp” og som skal bli en del av utstillingen til “Hva nå? Endringslaben” i løpet av høsten 2022. En slik spillproduksjon omfatter spilldesign, programmering, 2D-art og til og med produksjon av fysiske ting som skal brukes i spillet. Det er valgt en ganske unik stil-art på spillet, og det blir brukt faktiske objekter som stoff av ulike slag, kartong, knapper osv og som skal digitaliseres og brukes i spillet.
Comments
Bør gaming anerkjennes på lik linje med fotball som fritidsaktivitet?
For snart 120 år siden forsvant byen. Nå gjenoppstår den - digitalt.
Nylig hadde Andreas Bringsvor sin globale premiere. Etter en møysommelig godkjenningskvern, ble dataspillet “Battle Chaser” publisert i Google Play Store. Nå kan folk i alle verdenshjørner prøve seg på spillet - signert en ung spillutvikler på ei lita øy i Møre og Romsdal.
Det hele startet med en Hackathon. Talenter, veiledere og coacher samlet seg rundt utfordringen som Ishavskraft spilte inn. Etter to intensive uker - med kreativt arbeid - fikk Ishavskraft flere løsningsforslag. Ett av forslagene ble valgt og er nå i skarp utvikling.
I sommer ble utstillingen om arbeiderbevegelsen historie i Vesterålen åpnet for publikum. En historisk opplevelse ble også dataspillet - en digital installasjon i hjertet av utstillingen.
Gjennom flere år har Shuuto AS drevet regional næringsutvikling innen tv. Nå teamer de opp med Kunnskapstrening IT som jobber med unge mennesker som står utenfor arbeid og utdanning. Innafor og utafor
- TV-bransjen har tilsynelatende satt seg fast i Oslo, sier daglig leder i Shuuto Arctic As, Arne Berggren.- Det gjør den til uoppnåelig drøm for mange. Og det er en ekskluderende bransje med mange nåløyer. Du må være "innafor" for i det hele tatt å ha en sjanse til å lykkes. Vel, det finnes fantastisk mye uutnyttet talent "uttafor" den etablerte bransjen. - Vi har jobbet sammen med Kunnskapstrening IT et par års tid, coachet talenter i historiefortelling og kreative prosesser, først og fremst med tanke på spillutvikling, men oppdaget jo raskt at det sitter fantastisk mange talenter rundt om landet som har lyst til å jobbe med tv-drama, og at man ikke nødvendigvis må møtes til faste tider i et rom fullt av whiteboards i Nydalen for å lage tv-drama. Det er en hel haug av unge talenter som har ramlet ut av utdanningssystemet og lever langt vekk fra et organisertA4-liv. Dette er folk med gode idéer, har en enorm mengdetrening og kompetanse som tv- og spillbransjen og alle bransjer med behov for historiefortelling kan ha nytte av. Men det forutsetter av vi tilrettelegger for det. Da blir det vinn vinn, ikke minst regionalt. Vår første digitale generasjon - Talentene representerer vår første digitale generasjonen, forklarer Lars Utstøl, daglig leder i Kunnskapstrening IT. - De bringer med seg nye erfaringer, kompetanse og kultur. De er på mange måter mer grenseoverskridende enn tidligere generasjoner. De er digitale og samtidig har de sterke kreative årer. De skriver, maler, tegner og byr på stor iderikdom. Så vil de vil formidle og kommunisere på nye plattformer. I samarbeid med StoryColab, skaper vi en ny type skriveverksted. Tematisk vil det ligge opp mot spill, film og interaktive opplevelser. Det som gjør dette så spennende, er at talentene får tappe inn på reelle prosjekter. De får læring i fart og de får delta i inspirerende fellesskap. De blir tatt med inn i nye medielandskap og får en god fot innenfor voksende industrier, sier Lars Utstøl, daglig leder i Kunnskapstrening IT. Storycolab - Det er en ganske annerledes prosess som utvikler seg sakte, men sikkert i samarbeid med talentene og små og mellomstore bedrifter rundt om i landet, forklarer Arne Berggren. - Vi vet ikke helt hva det ender opp med å bli, en slags plattform kanskje, men tror det er avgjørende at det er idédrevet, at kreatørene, serieskaperne og forfatterne er i sentrum - ikke bare det, de må være selve navet. Altibox er med på dette, Nordnorsk Filmsenter bidrar og FilmCamp i Målselv vil være en viktig del av infrastrukturen.
|
Arkiv
June 2023
|