Talenter som har "gått hele veien" hos Kunnskapstrening IT, har skapt et nytt lærespill. Applikasjonen har de utviklet fra A til Å. Et kreativt og teknisk prosjekt
I spillutvikling møtes flere disipliner. De gode idéene må utvikles, det skjer ofte i en fase av kreativ utveksling av tanker og skisser. Så skjer det en prototyping, der man gjerne tegner ut idéene og hopper inn i spillmotor (i dette tilfellet Unity). Etter nye runder med prøving og feiling, fortsetter prosessen med programmering og design av grensesnitt, karakterer og miljø. Spillutvikling krever med andre ord ulike kompetanse og et teamarbeid som høster fra flere sine ferdigheter. Små ord Det er forunderlig når barn finner bokstaver til sine første små ord. SMÅ ORD er et morsomt lærespill for barn mellom 4 og 7 år. Det er skapt av unge utviklere i Møre og Romsdal. Andreas Bringsvor, Danel Mohammed Shuaib og Olav Dahl Hauglum er skaperne bak "Små ord". Nå kan skoler få teste spillet gratis i en periode. I god tid før det nye skoleåret, lanseres spillet nasjonalt. Vil din skole teste spillet? Send oss gjerne en mail Ønsker din bedrift å rekruttere et av våre talenter? Send oss gjerne en mail
Comments
Talenter utfordres til å visualisere kraftproduksjon og energidistribusjon i Nord-Norge. Troms Kraft er et regionalt offentlig eid energikonsern. Selskapet har vært en viktig bidragsyter i samfunnsutviklingen i Nord-Norge siden den første gatelykten i Tromsø ble tent i 1898. I terrenget kan vi følge linjene som gir samfunnet energi. Det er historiske linjer, for i 125 år har selskapet vært mye av krafta bak samfunnets modernisering.
Nye formspråk Nå vil 125-åringen bruke unge (digitale) talenter til å visualisere hvordan energi produseres og distribueres. - Vi tar hånd om samfunnskritiske oppgaver, samtidig som vi tilrettelegger for det grønne skiftet. Fornybar kraftproduksjon og et sterkt nett er nøkkelfaktorer. Gjennom interaktiv formidling skal den unge digitale generasjonen bidra med å visualisere vårt samfunnsoppdrag på en ny måte, gjennom 2D eller 3D-modellering og løsninger utviklet i spillmotorer. Talentene har kunnskap og ferdigheter til å løfte vår historiefortelling. Vi ser frem til samarbeidet, sier Inger Johnsen, kommunikasjonssjef i Troms Kraft. Rom for utvikling Utfordringen fra Troms Kraft, skaper en arena for ung medvirkning, kunnskapsutvikling og forankring. - Vi jobber med unge i utenforskap, som ofte trenger noen alternative veier til arbeidslivet. Når vi kan koble talentenes læringsreise til konkrete utviklingsprosjekter, som i dette tilfellet med Troms Kraft, så skaper vi arenaer der talentenes praksis og kunnskapsutvikling kan gå hand i hand. Samtidig etableres det relasjoner mellom unge talenter og etablert næringsliv, noe som er nøkkelen for at flere unge kan inkluderes og bidra i framtida, sier Lars Utstøl, daglig leder i Kunnskapstrening IT. Samarbeidsprosjektet mellom Troms Kraft og Kunnskapstrening IT, har året som tidshorisont. Talentene vil jobbe med programmering, 3D-modellering, utvikling i spillmotorer, digitale art, musikk og storytelling. Resultatet av prosjektet skal gi Troms Kraft digitale formidlingsløsninger av høy kvalitet og utvikle talentenes kompetanse og tilhørighet. Skipet som fører oss hit er døpt Friendship.
Som seg hør og bør. Vi er i samme båt - der kunnskap, arbeidsglede, nye muligheter og vennskap dyrkes. Her er mangfold. The Kingdom of Art. Workflow Island (samarbeidsprosjekter med næringslivet). The Island of Gaia. The Kingdom of Dev (programmering, spilldesign og web). Og et lite nes: Cape e-sport. Det er et landskap for våre talenter. En tumbleplass for ny kunnskap, vennskap og nye oppdagelser. Det er et landskap vi gjerne deler: - med bedrifter som vil samarbeide med våre talenter. - med samfunnet som vil skape en ny verden for talenter som tar en litt annen vei. Fangeleiren i Beisfjord er et mørkt kapittel i norsk historie. Nå skal en modell av leiren gjenskapes digitalt og bli tilgjengelig for nye generasjoner. F.v: Michael Stokke - Forsker, Ann Kristin Kristensen - leder pedagogisk avdeling, Michelle Opshaug - prosjektleder og Ulf Erik Torgersen - museumsleder.
![]() Christine Reiten (Assisterende kulturdirektør, Møre og Romsdal fylkeskommune), Tom Rune Eide (lærling), Elin Kanck Lorentzen (leder for innovasjon og utvikling, Møre og Romsdal Fylkeskommune), Roy Arild Tvedt (rådgiver opplæring i bedrift, Møre og Romsdal fylkeskommune) i godt grep av Eren Andre Gjegtvik (coach Kunnskapstrening IT) Tom Rune har gjort et vellykket karrierehopp. Nå blir han lærling hos Møre og Romsdal fylkeskommune. Det var et Hackathon som først koblet fylke og talent.
Gamere i hele Norge får et fullblods onlinekurs Kortere og lengre kurs i e-sport tilbys av folkehøyskoler og videregående skoler. Nå rører også universitet og høgskoler på seg og gir opplæring i e-sport. Men først nå kommer et tilbud som blir tilgjengelig for alle gamere over hele Norge.
På gamerens hjemmebane Det er Kunnskapstrening IT som, i samarbeid med Skade, lanserer det nye tilbudet. - Det er et morsomt lite paradoks at vi er de første til å lansere et fullblods nettkurs i e-sport. Men vi mener det er riktig å gi gamere et godt tilbud uansett hvor de bor i landet. Kurset skal skje på deres egen hjemmebane. Vi snakker jo om online-gaming og da er det hundre prosent naturlig at kurset blir online, sier Eren Gjægtvik, coach i Kunnskapstrening IT. Kurset bygger videre på arbeidet til Kunnskapstrening IT, som de seneste årene har trent digitale talenter over hele Norge. I e-sport satsingen blir Skade med som samarbeidspartner. - Skade vil bidra sterkt med kunnskap om e-sport som bransje og økosystemet som helhet. I tillegg har vi bred kompetanse og erfaring på undervisning i e-sport. For deltakerne i dette kurset, vil det være godt å vite at vi allerede er på godt representert gaming-arenaen der vi bygger profiler, atleter og karrierer, sier Morten Skaland, daglig leder i Skade. Bred kompetanse Årskurset i e-sport handler selvsagt om å bli bedre utøver. Innholdet i kurset har stor bredde og spenner fra kompetanse i teamwork, spilltesting, prestasjon, mindfulness til ferdigheter i de selvvalgte spillene. Profesjonelle coacher og veiledere jobber i hele gruppa og helt individuelt med hver deltaker, f.eks i sesjoner som Pre action reviewing/Post action reviewing og Guided Discovery. Spilldesign blir også et emne der gamere kan bygge på sine forkunnskaper og ta studiepoeng fra Stockholms Universitet. - Så vi må huske på at karrieremulighetene ikke bare ligger i den profesjonelle spilleren, men i økosystemet rundt. Hele bransjen trenger kompetanse innen ledelse, marked, helse, media og trening. Dette er temaer i kurset. sier Skaland. - Utøvere i e-sport trenger tett og god oppfølging for å optimalisere sin læring og utvikling. Og det må knyttes til de praktiske gamingmomentene og ikke bare teori. Derfor får deltakerne egen tid med coacher og veiledere hver dag, sier Gjægtvik. En sosial agent Årskurset i spillutvikling handler om å bygge individuelle ferdigheter. Men det handler også om å spille på lag, være et del av et team og et fellesskap. Et av motivene bak etableringen av kurset er også den sosiale dimensjonen. - E-sport som sosial agent for inkludering er noe nytt og spennende! Man har tidligere sett hvordan idretten har fungert som sosialiseringsagent og integreringsagent i samfunnet. Med e-sportkurset ønsker vi å bygge en slik plattform for de som ikke deltar innom tradisjonelle idrettsrammer eller deltar i vanlig utdanning, sier Henrik Høgmo Utstøl, coach i årskurset. Lenke til årskurset I høst flytter suksessbedriften Maritech inn i nye lokaler i Molde. Nå utfordrer bedriften unge talenter til forme utsmykningen av lokalene. Ishavskraft og Kunnskapstrening IT har siden 2020 samarbeidet om å løfte digitale talenter. Nå tas samarbeidet videre i en nyskapende modell.
NIS Foundation og Kunnskapstrening IT skaper spill for en bærekraftig fremtid. F.v: Tuva Neraal Volden - Environment programme coordinator NIS Foundation, Ruben Nergård - Prosjektleder Kunnskapstrening IT, Eric Sevrin - Senior partner NIS Foundation, Christopher Eads - Senior partner NIS Foundation.
Sluttresultatet ble et spillkonsept med fokus på gjenbruk av klær som skal skape positive assosiasjoner og se sammenhengen mellom brukte klær og re-design til nye klær. NIS Foundation likte dette konseptet så godt at de ville gjøre en fullskala spillproduksjon på dette. Det ble dermed “produktet” som den interaktive løsningen skulle være. - Kunnskapstrening IT har utviklet et konsept som skaper bevissthet rundt verdien av materialer vi ofte ser på som oppbrukte, samtidig som spilleren har det gøy og lærer gjennom lek. I tillegg er Kunnskapstrening IT i seg selv et initiativ som bidrar til en mer bærekraftig utvikling, og samarbeidet gjør at NIS Foundation kan sette bærekraft ut i praksis gjennom arbeidet med utstillingen, sier Tuva Neraal Volden - Environment programme coordinator NIS Foundation Nå jobber faglige veiledere, traineer og talenter sammen om å utvikle spillet med arbeidstittelen “PatchUp” og som skal bli en del av utstillingen til “Hva nå? Endringslaben” i løpet av høsten 2022. En slik spillproduksjon omfatter spilldesign, programmering, 2D-art og til og med produksjon av fysiske ting som skal brukes i spillet. Det er valgt en ganske unik stil-art på spillet, og det blir brukt faktiske objekter som stoff av ulike slag, kartong, knapper osv og som skal digitaliseres og brukes i spillet. |
Arkiv
March 2023
|