Kunnskapstrening IT
  • Hjem
  • Tilbud
    • Individuelt program
    • Årskurs spillutvikling 22/23
    • Digital Art
    • e-sport
    • Arbeidstrening
    • Varig tilrettelagt arbeid (VTA)
  • Samfunn
    • NAV >
      • Vårt tilbud til NAV
      • Veier til gode arbeidsliv
      • Behov for digital kompetanse
      • Slipp talentene fram!
    • Næringsliv >
      • Klynger >
        • Smart kyst >
          • Om Smart Kyst
          • Vi søker talenter
        • Møre og Romsdal
        • Gaia Talent
      • Hackathon
      • Blogg: Lars Utstøl
    • Samfunnsløftet
  • EU-prosjekter
  • Nyheter

Vil skape nærkontakt

11/17/2016

Comments

 
Picture
Fra venstre: Martin Adolsson (spillutvikler og veileder i Kunnskapstrening IT), David Söderström (leder Spelprogrammet Stockholms Universitet, Lilian Horn, Kristian Voldnes og Petter Øines.
Digitale talenter fra Tromsø var sist uke i Stockholm på studietur.  Her fikk de oppleve en av de  fremste akademiske miljøene innen spillutvikling. 

Inspirasjon
Talentene i Tromsø har jobbet sammen med IT-bedrifter, veiledere og coacher i snart 9 måneder. Sist uke besøkte de Spillprogrammet ved Stockholms Universitet (Campus Kista). 
- Talentene har utviklet seg mye de siste månedene og besøket i Stockholm var ment å gi dem innblikk i hvordan man akademisk jobber med spillutvikling og alle fagdisiplinene på området. For fagområdet spenner fra idé til design, 3-modellering, storytelling, koding, teamarbeid og prosjektstyring. Vi ønsket å inspirere talentene til videre satsing på egne drømmer og ferdigheter, sier Lars Utstøl (prosjektleder).

Skape nærkontakt
De digitale talentene som deltar i Kunnskapstrening IT, har gått utradisjonelle veier.
- Det er positivt med unge mennesker som tar egne valg og står for dem, som går litt utenfor de opptråkkede stiene. De er en ressurs for næringslivet. Det vi ser gjennom vårt arbeid, er at vi kan skape nærkontakt mellom talentene og ledende akademia og eksperter av ulike slag. Det gjør vi gjennom daglig samarbeid, men også gjennom å la talentene oppleve akademia på nært hold. For å få fram de digitalene talentene i samfunnet, må vi klare å skape mye mer nærkontakt mellom talenter, næringsliv og kunnskapsmiljøer. Dette er  hele kjernen i Kunnskapstrening IT sin filosofi, sier Utstøl.
(Les hva leder på Spillprogrammet, David Söderström, sier om universitetets rolle i Kunnskapstrening IT). 

Digital freelancer - et nytt tilbud
Nylig startet Kunnskapstrening IT et tilbud som heter Digital freelancer. Et opplæringstilbud over 6 måneder. En gruppe av 11 talenter i Larvik er nå i gang. 
- Vi gleder oss over oppstarten i Larvik. Nå har vi også åpnet for øpende opptak av talenter, der det utvikles helt unike utviklingsplaner for hvert talent og der talentene samtidig får delta i grupper av talenter basert på sin unike opplæringsplan. I og med at alt organiseres online, kan deltakerne nå komme fra alle steder i Norge, sier Utstøl.

Mer om Digital freelancer her.
​
Picture
Talentene besøkte Kista (Nordens fremst IT-Cluster)
Picture
Besøk på Spillmuseet (!) i Stockholm
Comments

Satser i Østfold og Oslo

11/14/2016

Comments

 
Picture
I Østfold og Oslo blir Jørn Bjørkli (bildet) sentral talentutvikler i Kunnskapstrening IT.
Med Kunnskapstrening IT rekobles unge talenter til arbeid og utdanning.
- Jeg skal finne de små og mellomstore IT-bedriftene som trenger ny kompetanse og ungdommelig kreativitet. Så vil jeg speide etter ungdom som har forutsetninger til å bli digitale nybrottsarbeidere. Disse talentene kobles til it-bedrifter. Så vil vi gjennom daglig samarbeid med veiledere, eksperter og coacher bygge ny kompetanse gjennom å løse virkelige oppdrag fra næringslivet. Hele opplegget skal bygge mye faglig kompetanse og være en stor inspirasjon for talentene, sier han. 

Lang erfaring
Jørn Bjørkli har lang erfaring med å jobbe med ungdom utenfor arbeid og utdanning.
- Gjennom mange år har jeg fått lov til å være med å bidra til å utvikle, tilrettelegge og gjennomføre en rekke prosjekter der målet har vært å bistå enkeltpersoner og grupper til å finne nye muligheter. Min erfaring fra møtene med alle de forskjellige menneskene har gitt meg en iboende tro på at alle har et talent.  Ingen passer til alt, men alle passer til noe.
- Det mest positive jeg har opplevd de siste 5 årene, er en betydelig endring i holdningen i arbeidsmarkedet. Virksomheter som i langt større grad enn tidligere tar et samfunnsansvar – og mer enn noen gang tilbyr de som «står utenfor» en mulighet til å delta – gjerne gjennom tiltak i samarbeid med NAV.

Et Kinderegg
En inspirert Bjørkli starter nå med talentutviklingen i Øsfold og Oslo.
- Med Kunnskapstrening IT har vi en unik mulighet til å utvikle talentene ut fra deres interesser og lidenskaper. Det er en form for kunnskapsutvikling som virkelig betyr noe,  for den enkelte, for bedriften og for samfunnet. Litt av et kinderegg!

Stort behov
Kunnskapstrening IT har tilbud i både Troms og Vestfold. Nå utvikles flere regioner som deltakere.
- Talentene kan delta fra hvor som helst i landet og man må ikke være knyttet til et lokalt sted. Dette er grenseløs samhandling. Men vi legger stor vekt på å utvikle kvalitet i talentutviklingen, fordi fasen før talentene starter er så viktig. Det er også et stort pluss at talentene får opsjoner til å samarbeide med lokale IT-bedrifter, i tillegg alle bedriftene som de vil jobbe grenseløst med, sier Lars Utstøl, prosjektleder i Kunnskapstrening IT. 
- Vi ser et stort behov i Østfold og Oslo for talentutvikling til digital industri og gleder oss til å sette i gang arbeidet i disse viktige regionene, sier han. 

Digital freelancer - løpende opptak og start
Comments

Start for talentsatsing i Vestfold

11/1/2016

Comments

 
Picture
Teamcoach Eskil Domben og NAV Larvik satser på digitale freelancere
I dag samles 11 digitale talenter til en ny kompetansesatsing i Larvik.

Med det nye opplæringsprogrammet Digital freelancer, skal digitale talenter utvikle faglige ferdigheter innen spillutvikling, apputvikling, webutvikling og film/animasjon. Programmet skal utvikle viktige ferdigheter som teamarbeid, kreativitet og selvledelse. Samlet sett skal man utvikle kompetanse som det nye og digitale arbeidsmarkedet etterspør. 

Spent og ydmyke
Avdelingsleder i NAV Larvik, Hilde Haugum (nr. 2 fra høyre på bildet), har ledet kartleggingen av digitale talenter og kvalifisert dem for deltakelse.
- Digital freelancer er det beste tiltaket vi har presentert for ungdom noen gang. De er ivrige og møter motivert opp for å kunne delta. Vi er superspent og ydmyke på hva som er mulig å få til med 11 unge voksne fra ​1. november, sier hun. 

Individuelt program
Teamcoach Eskil Domben (til venstre på bildet) skal lede talentene gjennom opplæringsprogrammet som vil pågå i 6 måneder. 
- Alle talenter får individuelle innganger i programmet og det er individets utvikling som står i sentrum hele tiden. Dette betyr at hvert talent kan få ulike utfordringer og prosjekt. Samtidig skal vi bidra til at ferdigheter som fremtidens arbeidsmarked etterspør, som teamarbeid og kreativitet, blir utviklet gjennom det å jobbe med prosjekter i team. En utrolig spennende dimensjon i programmet, er at talentene skal få jobbe med IT-bedrifter og mange fageksperter. Her blir det konkrete og virkelige prosjekter og oppdrag som skal utvikles, både fra bedrifter i Larvik og ellers i landet, sier han. 

Mange i sving
Det er et stort ensemble som settes i sving for utvikle talentene i Vestfold.
- Vi blir et stort team med coacher og faglige eksperter som skal jobbe sammen med talentene i seks måneder fremover. I tillegg vil it-bedrifter bidra med prosjekter og ekspertise.  Stockholms Universitet bidrar med faglig veiledning. Det et spennende og krevende samspill som vi orkestrerer, sier teamleder Astrid Høgmo i Kunnskapstrening IT. 

Som fremtiden
Digital freelancer er en del av den nasjonale satsingen Kunnskapstrening IT. 
- Det er ikke bare ferdighetene hos det enkelte talent vi ønsker å utvikle. Vi organiserer hver dag slik som mye av fremtidens arbeid vil fortone seg. Det vil si å kunne jobbe i store og globale nettverk, samarbeide grenseløs i virtuelle team, bo ett sted og jobbe flere andre steder og koble arbeid til kontinuerlig kompetanseutvikling. Så selv om du bor f.eks i Larvik, vil du med Digital freelancer f.eks jobbe sammen med bedrifter i Tromsø og Larvik og universitet i Stockholm. Dette er en kompetanse og en mentalitet i seg selv, som vi legger stor vekt i å dyrke fram, sier prosjektleder Lars Utstøl. 

Digital freelancer starter 1. november med en gruppe av 11 talenter. Nå åpnes programmet for løpende og individuelt opptak av nye talenter over hele Norge. Tilbudet retter seg særlig mot unge som pr. i dag er utenfor tradisjonelt arbeid og utdanning. 
Comments

    RSS Feed

    Arkiv

    March 2023
    February 2023
    October 2022
    August 2022
    June 2022
    May 2022
    March 2022
    February 2022
    November 2021
    August 2021
    July 2021
    April 2021
    February 2021
    November 2020
    April 2020
    March 2020
    February 2020
    January 2020
    October 2019
    June 2019
    April 2019
    March 2019
    January 2019
    May 2018
    April 2018
    March 2018
    January 2018
    December 2017
    October 2017
    June 2017
    April 2017
    February 2017
    January 2017
    December 2016
    November 2016
    October 2016
    September 2016
    August 2016
    June 2016
    February 2016
    December 2015
    November 2015
    October 2015
    September 2015
    August 2015

    RSS Feed

​Kunnskapstrening IT
 post@kunnskapstrening.no
Telefon: 416 13301


Organisasjonsnr: 919 156 791
​Bedriftsnummer: 919 217 235 (For NAV)
Kontonr:
4750.67.23287
Picture

  • Hjem
  • Tilbud
    • Individuelt program
    • Årskurs spillutvikling 22/23
    • Digital Art
    • e-sport
    • Arbeidstrening
    • Varig tilrettelagt arbeid (VTA)
  • Samfunn
    • NAV >
      • Vårt tilbud til NAV
      • Veier til gode arbeidsliv
      • Behov for digital kompetanse
      • Slipp talentene fram!
    • Næringsliv >
      • Klynger >
        • Smart kyst >
          • Om Smart Kyst
          • Vi søker talenter
        • Møre og Romsdal
        • Gaia Talent
      • Hackathon
      • Blogg: Lars Utstøl
    • Samfunnsløftet
  • EU-prosjekter
  • Nyheter