Kunnskapstrening IT
  • Hjem
  • Tilbud
    • Individuelt program
    • Årskurs spillutvikling 22/23
    • Digital Art
    • e-sport
    • Arbeidstrening
    • Varig tilrettelagt arbeid (VTA)
  • Samfunn
    • NAV >
      • Vårt tilbud til NAV
      • Veier til gode arbeidsliv
      • Behov for digital kompetanse
      • Slipp talentene fram!
    • Næringsliv >
      • Klynger >
        • Smart kyst >
          • Om Smart Kyst
          • Vi søker talenter
        • Møre og Romsdal
        • Gaia Talent
      • Hackathon
      • Blogg: Lars Utstøl
    • Samfunnsløftet
  • EU-prosjekter
  • Nyheter

Talentsamarbeid i Moss

4/19/2017

Comments

 
Verk{sted}et i Moss er en ny og vital yngleplass for digital produksjon.Nå innleder Kunnskapstrening IT samarbeid med miljøet, som er en del av M.I.T sitt globale fablab-nettverk. 
Picture
Picture
Verk(sted)et: Et spennende
​miljø for teknologene i Moss
Picture

Vitalt miljø
Det er interaksjonsdesigner Hanne Eriksen som har gått i bresjen for Verk{sted}et i Moss. Her finner man både spissteknologi og miljø for teknologer.
- Det Kunnskapstrening IT har startet er et veldig bra konsept som passer svært godt inn i vårt Digitale Verksted. Hos oss er det digital kompetanse og kreativitet som er i hovedfokus. Med det fysiske verkstedet får unge mennesker helt nye muligheter til å være kreativ, bygge relasjoner og dyrke entreprenøren i seg. Vi gleder oss til å se hva dette spennende samarbeidet kan lede til, og vi håper selvsagt at talentene finner masse inspirasjon i verkstedet vårt, sier Hanne

Talentutvikling
Det finnes tusenvis av skjulte it-talenter i Østfold. Mange av dem er ikke i ordinært arbeid eller utdanning. Nå vil man jakte talentene og få frem rikdommen de representerer.
- Mange unge mennesker med dyp, digital kompetanse har blitt litt oversett av samfunnet. De er på mange måter en ny generasjon, med nye typer kompetanse og dette trenger samfunnet nå som digitaliseringen skyter fart, sier Jørn Bjørkli, talentutvikler i Kunnskapstrening IT.
- Vi tilbyr disse talentene utviklingsprogrammer som starter hjemme hos dem og der de fra dag én får jobbe sammen med andre talenter, faglige eksperter, bedrifter og coacher. Undervegs kan de bruke Verk{sted}et i Moss,  og andre vitale miljøer rundt om i Norge, som kontor og møteplass. Tilbudet gir talentene glimrende arenaer for å utvikle kompetanse og nye nettverk, sier han.

Forskes på
Kunnskapstrening IT representerer på mange måter en ny tilnærming til læring og utvikling blant unge mennesker.
- Vi ser at den nye generasjonen kan andre ting enn det vi kan. De er mer i tiden og på mange måter bedre forberedt på hvordan man vil jobbe i fremtiden. En annen og interessant ting, er at de er mye dyktigere på selvorganisert læring. I vårt arbeid studerer vi nøye alle faktorer som påvirker utviklingen hos talentene, forteller Astrid Høgmo, som er en del av forskningsteamet i Kunnskapstrening IT.

Viktig med vitale miljø
Kunnskapstrening IT vil bidra til å utvikle globale arbeidere. Arbeidere som kan jobbe hvor som helst og med hvem som helst. Dette er en type mobilitet som er en av de viktigste trendene i utviklingen av de nye arbeidsmarkedene.
- 
Alle talentene i våre program skal få delta fra hvor de vil. Det er en superviktig del av treningen og forberedelsen til fremtidig arbeid. Samtidig er det viktig at talentene kan koble seg på lokale miljø som er vitale og inspirerende. Å få Verk(sted) i Moss med i Kunnskapstrening IT er en drøm, både for oss og talentene, sier Lars Utstøl, prosjektleder i Kunnskapstrening IT.

Les mer om:
  • Digital freelancer (6 mnd utviklingsprogram for digitale talenter)
  • Lanserer årskurs i spillutvikling
  • Kunnskapstrening med Flow! 
Comments

Brainstorming pågår...

4/7/2017

Comments

 
Utfordringen står Henriette Myrlund og hennes bedrift Mmmbit for. Den fikk talentene forleden. Nå gyver talentene løs på brainstorming og noen kreative dager (senere blir det design, koding, lydproduksjon mm).
Vil ha et lokalt multiplayerspill
Henriette Myrlund er selv spilldesigner og sentral i nordnorsk spillbransje. Hennes utfordring til talentene var klar:
- Jeg vil ha et spill som man kan spille mot hverandre på samme skjerm, også kalt "couch gaming". Det er morsomt å finne på spillmekanikker til, spillet er ferdig når en person har vunnet, og handlingen tar sted innenfor et gitt område, noe som også gjør det enklere å utvikle. Gjerne bruk mye humor.
- Det låter som om spillet kan bli noe med troll og fjell, noe veldig norsk, ler Martin Adolfsson, den faglige veilederen med tilhold i Stockholm.

Krevende og morsomt
Talentene skal nå vri hodene etter de gode ideene og komme opp med løsningforslag. Forslaget vil i løpet av uka bli til et designdokument som de presenterer for kunden (Mmmbit og Henriette Myrlund). Daniel fra Hordaland er ny deltaker i Digital freelancer og han sier dette om prosessen:
- Det er en spennende og ny opplevelse å få være med på å utvikle et spill fra start til slutt. Selv om typen spill ikke er helt uvanlig, ligger mye av arbeidet i å komme opp med originale idéer som er krevende, men ikke minst veldig gøy. Jo mer vi planla, jo mer gira ble vi alle. Vi storkoser oss mens vi jobber og i ny og ne kan man høre en liten latter mens vi jobber. Dette sprer humor og glede under prosessen, sier Daniel.
​

Intensivt
Prosjektet er intensivt og skal kjøres frem til en såkalt MVP-versjon om 4 uker.
- En Minimum Viable Product (MVP) är en komprimerad och avskalad version av den slutgiltiga produkten som ändå innehåller grunden till den funktionalitet och det utseende som eftersträvas. Med hjälp av en MVP går det att utföra testsessioner och få värdefull feedback i ett tidigt skede, forteller fagveileder Martin Adolfsson.

Talentene i denne gruppa jobber alle hjemmefra og de bor i Hordaland, Oppland, Nordland og Troms. De møtes hver dag online og jobber sammen hele dager. Med seg har de fagveileder Martin Adolfsson og coacher. Kunnskapstrening IT organiserer arbeidshverdagen som fremtidens arbeidsformer og talentene utvikler ferdigheter gjennom å integrere ny kunnskap i praktiske prosjekt og oppdrag.

Talentene i gruppa følger det individuelle programmet Digital freelancer.

Picture
Henriette Myrlund i Mmmbit
Comments

Leverer varene. Igjen!

4/6/2017

Comments

 
Talentene i Digital freelancer Larvik imponerer. Nylig fikk Matteparken levert en prototype på en App. Nå er talentene i gang med webløsninger for Nettverksbanken.
Picture
Fra overlevering av App til Matteparkens Jan Ludvig Werner.
 Imponert!
For et par måneder siden leverte talentene to dataspill til oppdragsgiver Benzin i Tromsø. Med bravur! Nå var turen kommet til app-utvikling. Stiftelsen Realfag i Larvik, som har etablert Matteparken, ga talentene en skikkelig utfordring.
- Allerede etter det andre møtet, var inntrykket at – yes! – her kan det bli noe som vi kan bruke. Etter at vi nå har mottatt prototypen og en beskrivelse/idégrunnlag til den videre utvikling, må vi si at vi er imponert over resultatet! Det er et godt stykke arbeide som er gjort på kort tid. Vi i Stiftelsen er ennå ikke klar til å fylle appen med innhold, men vi gleder oss til å gå videre når det pedagogiske innholdet (oppgavene) er på plass, sier Jan Ludvig Werner, styreleder i stiftelsen.

Inspirerende
Talentene i Digital freelancer jobbet i team for å løse oppdraget fra Matteparken. Hans-Victor Eidsten ble valgt til prosjektleder. Han sier dette om jobben:
- Vi fikk jobbe med et prosjekt under utvikling og fikk være med å påvirke en storsatsing her i Larvik. Vi fikk prøve oss innom alle områder av apputvikling, så alle fikk utviklet seg på så sitt felt. Det tok oss to uker å gå fra en idè til en fungerende prototype. Å jobbe med dette app-prosjektet var virkelig inspirerende, sier han.

Talenter for framtida
Teamcoach Eskil Domben mener at talentene viser ferdigheter som næringslivet og samfunnet vil etterspørre:

- Jeg er himmelfallen over talentens progresjon innenfor både profesjonalitet, kundebehandling og leveranse. Dette er virkelig talenter for framtida, undertreker han. 
Avdelingsleder i NAV Larvik, Hilde Haugum, er glad på vegne av talentene og den innsatsen de gjør for lokalsamfunnet:
-  Jeg lar meg imponere ved hver ny læringsoppgave de får og deres iver og evnen til å lære fort. Arbeidslivet må ønske dem
 velkommen med åpne armer!

Digital freelancer er et program over 7 måneder, der talenter får prøve seg på ulike disipliner innenfor digital produksjon. Talentene jobber konstant med skarpe oppdrag fra næringslivet, har faglig veiledning på universitetsnivå og en dedikert teamcoach som akselererer utviklingsprosessene. Programmet har løpende opptak.
Fakta om Matteparken
Stiftelsen Realfag Larvik har som formål å arbeide for økt interesse og forståelse for realfag blant barn og unge, og å bidra til å styrke realfag og teknologiske fag i skolen i tråd med læreplanene. Vi arbeider med 2 prosjekter, Newtonrom Larvik og Vestfold Matematikkpark.
Matematikkparken tar mål av seg til å være ”realfagets ballbinge” og vil ferdig utbygget bestå av 10 stasjoner/områder med 60-70 forskjellige installasjoner. Matematikkparken er et tilbud til barnehager og skoler, og utenfor skoletiden vil det være fri adgang for alle – en realfagets ballbinge. For å gjøre besøket i ”matteparken” interessant og litt spennende, har vi lenge tenkt på å utvikle en ”app” for mobiltelefoner med morsomme og lærerike oppgaver innenfor skolenes kompetansemål.
- Da vi hørte om ”digitale talenter” tenkte vi at dette kunne være et vinn-vinn prosjekt. De unge får en konkret realistisk oppgave å arbeide med, og vi Stiftelsen Realfag Larvik, kunne få en prototyp utviklet av unge mennesker som har nylige erfaringer med vanlig undervisning i skolen, og som kanskje har noen tanker om hvordan barn og unge kan bli mer motiverte, få mer lyst til å lære regning og matematikk, sier Jan Ludvig Werner, styreleder i stiftelsen.
Comments

Kunnskapstrening med Flow

4/4/2017

Comments

 
Kunnskapstrening IT fordyper samarbeidet med Tromsøklynge
Picture
Ingvild Brox Kielland
Et ankerpunkt
Flow er et stjerneeksempel på en inkubator for IT-bedrifter. Dette pulserende IT-miljøet, med flere av bedriftene, har vært med siden oppstarten av Kunnskapstrening IT. Med lanseringen av årskurset i spillutvikling, vil man i høst gi deltakerne eget kontor hos Flow og sikre dem inspirerende dager sammen med gründere og it-folk. Om erfaringene så langt med talenter og Kunnskapstrening IT, sier leder i Flow Ingvild Brox Kielland dette: 
- At Flow, igjennom de fantastiske bedriftene vi har på huset, har fått lov å være en arena som talentene har fått utviklet seg på, har bekreftet mitt syn på hvor viktig det er å tenke nytt om utdanningssystemet. Å se unge mennesker gå fra å bli opplevd som noen som ikke passer inn, til at de får vise hva de kan og får bidra til samfunnet med sin kunnskap og kompetanse har vært utrolig.  

Vil koble digitale aktører
Kunnskapstrening IT er i gang med flere regionale aktører i Norge, med helhetlige grep om kunnskap til et digitalt arbeidsmarked. Det er naturlig å starte i Tromsø, i følge Lars Utstøl, prosjektleder i Kunnskapstrening IT.  
- For oss er det viktig å koble talenter globalt. De må beherske til å fulle å  jobbe helt grenseløst. Det er en viktig premiss i fremtidens arbeid. Derfor vil talentenes hverdag være på det grenseløse nettet. Samtidig er vi svært opptatt av å koble talenter til lokale bedriftsklynger og sosiale arenaer. Sammen med Stockholms Universitet er vi også svært opptatt av å få til dette fine samspillet mellom IT-bedrifter, akademia og forskning. Å etablere en node hos Tromsø, sammen med Flow og de gode bedriftene og folkene der, er en drøm. Jeg er sikker på at våre talenter i Tromsø vil elske å bli en del av dette miljøet, sier Lars Utstøl.

Gleder seg
Lederparet i Flow - Ingvild Brox Kielland og Andreas Nilsen, gleder seg til å fortsette med å utvikle digitale talenter til bedrifter og samfunn:
- Når vilt fremmede mennesker kommer bort til deg når de hører du jobber for Flow for å takke deg fordi Kunnskapstrening IT har endret sønnen eller datterens liv til det bedre, vel, ingenting er vel mer bekreftende enn det? 
- At vi nå får muligheten til å være med å bygge dette videre for talenter i Nord-Norge er en oppgave Flow ser frem til og vi kunne ikke vært mer stolt av talentene og bedriftene som så langt har bidratt, sier Andreas Nilsen.  


Les også Statsråd besøkte Kunnskapstrening IT og Flow
Utviklingen av Kunnskapstrening IT er delfinansiert av Troms fylkeskommune. 
Picture
Lederne på Flow: Ingvild Brox Kielland og Andreas Nilsen.
Comments

Kunnskapstrening på Nordmøre

4/4/2017

Comments

 
Nordmøre satser på digitale talenter - sammen med Kunnskapstrening IT.
Samlet grep om talenter
Med lanseringen av årskurset i Spillutvikling, i samarbeid med Stockholms Universitet, går Kunnskapstrening IT inn i en ny fase. Sammen med regionale aktører vil man få til mer gjennomgripende talentsatsinger.
- Vi jobber nå med flere regioner som vil ta et mer samlet grep om å få fram digitale talenter til et arbeidsmarked i omstilling. Det fins en stor og nærmest skjult kapital i unge mennesker utenfor tradisjonelt arbeid og utdanning. Det er disse talentene vi vil koble på regionale, digitale satsinger, sultne IT-bedrifter og drive inspirerende kunnskapstrening med. 

Smart City
Nordmøre blir en av de første regionene som samarbeider med Kunnskapstrening IT om en slik satsing. På Nordmøre vil man kretse talentsatsingen rundt et konkret prosjekt. 
- Vi planlegger etablering av et regionalt digitaliseringsprogram innrettet mot «Smart City»-segmentet.  Programmet vil omfatte flere løp. Kunnskapshungrige digitale talenter vil ha mye å tilføre og lære, og tilknyttingen til Kunnskapstrening IT kan bli en god match for det planlagte digitaliseringsprogrammet, sier Nils Erik Pettersen, sr. rådgiver hos aPOINT AS, en rådgivingsbedrift innenfor digitalisering og elektrifisering i Kristiansund.

Ungdommelig pågangsmot
Pettersen er svært opptatt av å rekruttere talentfulle mennesker i regionen til det fremtidige næringslivet og arbeidsmarked. 
- Gjennom oppdragene som aPoint har for energiselskaper og kommuner, ser vi et stort behov for ungdommelig pågangsmot og oppdatert digital kompetanse, sier han.

Satsingen på Nordmøre vil starte i vår. 

Les også: "
– I fremtidens arbeidsliv trenger vi det jeg kaller «we, we, we-skills». Det handler om å jobbe i team. For meg har det alltid vært viktig å skape studenter som kan jobbe sammen. De fleste akademiske steder utvikler «me, me, me-typer». Det holder ikke i dag, sier Lorange til DN. (Professor og økonomi Peter Lorange)
   
Picture
Nils Erik Pettersen
sr. rådgiver
​aPOINT AS
Comments

Lanserer årskurs i spillutvikling

4/3/2017

Comments

 
PictureDavid Söderström, Lars Utstøl og Martin Adolfsson.

Kunnskapstrening IT og Stockholms Universitet presenterer i dag et helt nytt utdanningskonsept. 
- Nye undervisningsformer
Det nye kurstilbudet Spillutvikling (årskurs) er unikt både i form og innhold. Alle kan delta fra hvor de vil og samtidig være med i et vibrerende utviklingsfellesskap av talenter, faglige veiledere, coacher, bedriftsledere og akademia.
- Med årskurset føler jeg at vi har knekt noen koder. VI får skapt et grenseløst fellesskap mellom unge talenter, næringsliv og akademia. På denne arenaen møter talentene fagveiledere, coacher, bedriftsledere og akademia. Så har vi fått til en elegant veksling mellom praksis og teori. Faktisk bygger vi inn de fleste teoretiske momenter i teambaserte prosjekter og konkrete utfordringer fra IT-bedrifter, sier Lars Utstøl, prosjektleder i Kunnskapstrening IT. 

Vil ut fra Campus
David Söderström er leder av Spillprogrammet ved Stockholms Universitet. Han mener at samarbeidet med Kunnskapstrening IT gir universitetet helt nye muligheter til å være ute i samfunnet. 
- Vi vil utvikle undervisningsformer bortenfor vårt lukkede campus. Vi ønsker å være mye mer tilgjengelig for talenter og IT-næring, uansett hvor de er. Med årskurset i Spillutvikling tar vi dette spranget og vil bidra med alle våre vitenskaplige ressurser.
- Vi synes det er veldig spennende at vi får jobbe med mennesker som savner formelt grunnlag for universitetsutdannelse, men som i realiteten har tilstrekkelig kompetanse til å ta våre kurs. Jeg mener vi med årskurset har skapt en helt unik hybrid av yrkesrettet kompetanseutvikling og universitetsakrediterte kurs. På denne måten åpner vi dørene for mange flere talenter i samfunnet. 

Neste steg
Martin Adolfsson har allerede ledet flere grupper av talenter i Kunnskapstrening IT. Han gleder seg til fortsettelsen.
- Spillkursene vi har kjørt i Kunnskapstrening IT har gitt oss og talentene fantastiske erfaringer.  Vi har skapt en veldig god plattform for arbeidet videre. Med årskurset tar vi neste steg og tilbyr et mer komplett og fordypende program i nært samarbeid med Stockholms Universitet. Årskurset tar for seg de store og viktige områder innen spillutvikling og gir deltakerne kompetanse på framtidige digitale arbeidsområder, sier Martin Adolfsson, fagansvarlig på årskurset i Spillutvikling.

Årskurset i Spillutvikling starter 28. august. 

Vi vil utvikle undervisningsformer bortenfor vårt lukkede campus. Vi ønsker å være mye mer tilgjengelig for talenter og IT-næring, uansett hvor de er. 
David Söderström

Comments

    RSS Feed

    Arkiv

    March 2023
    February 2023
    October 2022
    August 2022
    June 2022
    May 2022
    March 2022
    February 2022
    November 2021
    August 2021
    July 2021
    April 2021
    February 2021
    November 2020
    April 2020
    March 2020
    February 2020
    January 2020
    October 2019
    June 2019
    April 2019
    March 2019
    January 2019
    May 2018
    April 2018
    March 2018
    January 2018
    December 2017
    October 2017
    June 2017
    April 2017
    February 2017
    January 2017
    December 2016
    November 2016
    October 2016
    September 2016
    August 2016
    June 2016
    February 2016
    December 2015
    November 2015
    October 2015
    September 2015
    August 2015

    RSS Feed

​Kunnskapstrening IT
 post@kunnskapstrening.no
Telefon: 416 13301


Organisasjonsnr: 919 156 791
​Bedriftsnummer: 919 217 235 (For NAV)
Kontonr:
4750.67.23287
Picture

  • Hjem
  • Tilbud
    • Individuelt program
    • Årskurs spillutvikling 22/23
    • Digital Art
    • e-sport
    • Arbeidstrening
    • Varig tilrettelagt arbeid (VTA)
  • Samfunn
    • NAV >
      • Vårt tilbud til NAV
      • Veier til gode arbeidsliv
      • Behov for digital kompetanse
      • Slipp talentene fram!
    • Næringsliv >
      • Klynger >
        • Smart kyst >
          • Om Smart Kyst
          • Vi søker talenter
        • Møre og Romsdal
        • Gaia Talent
      • Hackathon
      • Blogg: Lars Utstøl
    • Samfunnsløftet
  • EU-prosjekter
  • Nyheter